torsdag den 3. januar 2013

Svinemørbrad i tomat/flødesauce

Svinemørbrad i tomat/flødesauce

 
 
Opskrift til 6 personer
Fra Helle
Billede kommer senere
 
1,2 kg. svinemørbrad
2 dåser hakket tomat
2 løg
1 Chef du fond grøntsagsboullion (eller en anden type boullion)
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2½ dl. fløde
Salt og peber
2 spsk. smør
50 g. revet ost
 
Svinemørbraden befries for hinderne, og skæres ud i 1,5 cm. tykke bøffer. De bankes let, så de bliver cirka 1 cm. tykke.
De drysses med salt og peber, og brunes på panden i 1 spsk. smør i medium til høj varme. 
Bøfferne lægges i et ovnfast fad.
 
Løgene hakkes og brunes i en dyb pande eller en gryde i 1 spsk. smør ved medium varme i cirka 3 minutter. Så tilsættes tomaterne, boullionterningen, basilikum og oregano. Det får lov at simre i cirka 10 minutter ved lav varme.
Tilsæt fløden, rør det sammen og hæld over bøfferne i det ovnfaste fad.
 
Hertil kan du forberede maden i god tid. Du dækker blot fadet med staniol og sætter det i køleskabet.
 
Tag fadet ud af køleskabet og drys 50 g. revet over.
Fadet sættes i ovnen i 30 minutter ved 200 grader (skal ikke dækkes af staniel eller låg)
 
Hvis du laver retten færdig med det samme (uden at sætte det på køl), så skal det kun have 20 minutter i ovnen.
 
Serveres med ris, salat og evt. flute.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar