torsdag den 3. januar 2013

Norsk æblekage


Norsk æblekage (opskrift fra Lis)

 
1 kg spiseæbler
1 dl sukker
2 dl syltede tyttebær
1 dl rosiner

Dej:
100 g sukker
125 g smør
1 æg
125 g kokosmel
70 g mel


Skær æblerne i bådformede stykker og kom dem i et smurt ovnfad. Drys med sukker og fordel tyttebær og rosiner imellem æblestykkerne. Skær ned på sukkermængden hvis tyttebærrene er meget søde.

Til dejen røres sukker med smør og tilsæt æg. Derefter røres kokosmel og hvedemel i og dejen fordeles over æblerne. Fadet sættes i ovnen ved 190 ° i ca. 35 min. Serveres lun med flødeskum.
 
Bemærkning: Til julekomsammen hos Jeanette lavede jeg en dobbelt portion dej, da en enkelt portion var for lidt til at dække hele fadet. Måske skulle jeg have lavet 1½ portion, da der var lidt rigeligt med dejlåg efter min smag.

1 kommentar:

  1. Uhmmm, det var den vi fik til Jeanettes julekomsammen.....og den smagte godt!

    SvarSlet