½ liter vand
25 g. gær
15 g. groft salt
15 g. sukker
590 g. mel - tipo 00 / kaldes ofte for pizzamel
Gæren opløses i vandet, og det hele æltes sejt i røremaskine med spaden. Jeg lod den ælte i cirka 8 minutter. Det er en ret flydende dej.
Dejen sættes i en tildækket skål i køleskabet og skal nu hæve derinde i mindst 24 timer, men gerne op til 48 timer.
Så du kan vælge at dele dejen i 2 skåle og så kan du få friskbagt brød 2 dage i streg.
Efter hævningen er dejen boblet godt op.
Tænd ovnen på 220 grader varmeluft.Hæld dejen i en aflang brødform beklædt med bagepapir (hele dejen passer til 2 brødforme).
Vigtigt: du skal ikke ælte dejen - blot forsigtigt hælde den ned i formen.
Bag brødet ved 220 grader de første 5 minutter og skru så varmen ned til 200 grader i yderligere 15 minutter.
Vi kan godt lide brødet lyst, så hvis du foretrækker et mørkere brød, så bag det 5 minutter ekstra.
Værs'go: det lækreste hjemmebagte ciabatta brød er klar - let, luftigt og velsmagende.
Denne opskrift indeholder en del salt, og man kan smage saltet i brødet. Så hvis du ikke er så vild med saltsmagen, så nøjes med 7-10 g. salt.
hvor mon man køber dette TIPO 00 Mel ?
SvarSletDet kan du købe i de fleste butikker. Netto havde det i tilbudsbazaren idag.
SvarSletMen du kan altid købe det i Føtex. Her hedder det bare "Pizzamel", og så står der med småt "Tipo 00" et-eller-andet sted på pakken.